Groepsaankoop hoogrendementsbeglazing

Hoogrendementsbeglazing isoleert tot drie keer beter dan gewoon dubbel glas, en tot zes keer beter dan enkel glas. Indien je schrijnwerk kwalitatief en nog in goede staat is, kan je via deze groepsaankoop jouw oud glas vervangen door nieuw HR-glas, ook wel superisolerend glas genoemd!

Interesse? Laat dan via onderstaande link je gegevens achter zodat we je op de hoogte kunnen houden van onze infomomenten. Deze zullen zowel fysiek bij jou in de buurt als online plaatsvinden.

Alle voordelen van hoogrendementsglas op een rijtje

 • Wooncomfort
  • Jouw huis blijft warmer in winter & koeler in zomer
  • Er is minder koudestraling
  • Geen beslagen ramen meer
  • Optioneel kan je kiezen voor extra geluiddemping, verhoogd veiligheidsgevoel, warmtewering, …
  • Ventilatieroosters mogelijk voor een aangenaam binnenklimaat
 • Je krijgt verbeterde energieprestaties en bijgevolg energiebesparing (lagere energiekosten en goed voor het klimaat)
 • Je creëert meerwaarde woning
 • Het is eenvoudig werk (duurt slechts 1 dag, geen breekwerk, afwerking of vergunning vereist)
 • Je bent conform met de woningkwaliteitsnormen (dubbelglasnorm)
 • Je helpt mee aan de langetermijndoelstelling 2050 van de Vlaamse Overheid

Over de groepsaankoop

De gemeenten Berlaar, Bonheiden, Bornem, Duffel, Lier, Putte, Puurs-Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek hebben zich geëngageerd om deze groepsaankoop aan hun inwoners aan te bieden. Dit initiatief komt voort uit de gemeentelijke en Vlaamse doelstellingen om het renovatietempo van particuliere woningen te verhogen. Tijdens het maken van thermografische scans in de regio werd er heel wat potentieel gedetecteerd om via een glasvervanging bij te dragen aan deze doelstellingen.

Woon je, of bezit je een woning in één van de hierboven genoemde gemeenten? Heb je enkel of gewoon dubbel glas? Is jouw schrijnwerk uitgevoerd in aluminium, PVC of hout? Indien het antwoord op deze vragen ‘ja’ is, kan je deelnemen aan deze groepsaankoop!

Partners

Wij selecteren enkele kwalitatieve en bij voorkeur lokale aannemers die een correcte prijs hanteren. Na het aanvragen van een gratis en vrijblijvende offerte zal één van hen contact met je opnemen en langskomen om samen met jou alle opties te overlopen.

Aanbod

Het aanbod volgt nog zodra we onze aannemers geselecteerd hebben.

Timing

We zullen de partners nog deze zomer (2024) aanstellen zodat de groepsaankoop van start kan gaan tijdens de zomervakantie. Een meer gedetailleerde timing, afhankelijk van de gemeente waar je woont/een woning hebt, volgt nog.

Ontzorging

Als Energiehuis is STEKR een onafhankelijke aanbieder van deze groepsaankoop. Wij zetten naast de selectie van de meest geschikte aannemers, in op een maximale ontzorging doorheen het proces. Zo zullen wij de offertes nakijken en je ondersteunen bij het aanvragen van de Mijn VerbouwPremie en eventueel andere premies/diensten waar je recht op hebt. Zo bekijken we of je beroep kan doen op onze andere dienstverlening zoals een gratis keuring en onderhoud van jouw centrale verwarmingsketel, een energiescan, een subsidie voor het verwijderen van asbesthoudende leidingisolatie of renovatiecoaching op maat van jouw woning en budget.

In het geval dat het schrijnwerk of de staat ervan geen glasvervanging toelaat, kunnen wij je doorverwijzen naar ons aannemerscollectief om eventueel nieuw schrijnwerk te laten plaatsen door een betrouwbare bouwprofessional. Voor meer informatie kan je steeds terecht bij onze medewerkers aan het loket, of bij onze renovatiecoaches.

Wat is hoogrendementsbeglazing?

Hoogrendementsbeglazing, ook wel HR-glas of tegenwoordig HR++ glas genoemd, is een type isolerende beglazing dat beter presteert dan enkel en oude dubbele beglazing. Dit komt door de toevoeging van een dun metaallaagje aan de binnenzijde van de glasplaten dat de warmte van binnenshuis terugkaatst. Bij het huidige HR++ glas is de spouw tussen de glasplaten gevuld met een edelgas (in de meeste gevallen argon), in plaats van met lucht zoals bij gewoon dubbel glas. De combinatie van het metaallaagje en het edelgas maakt dat dit soort beglazing een warmtetransmissiecoëfficiënt (Ug) van slechts 1.0 heeft. De warmtetransmissiecoëfficiënt of U-waarde geeft aan hoeveel warmte het glas doorlaat. Hoe lager het getal, hoe minder warmte er via het glas verloren gaat. Deze U-waarde van 1.0 voldoet aan de vereisten voor een Mijn VerbouwPremie te krijgen en aan de Vlaamse langetermijndoelstelling 2050.

Bron: vlaanderen.be

Waarom glas vervangen?

Glas vervangen is een goede manier om je wooncomfort te verhogen en je woning ‘future-proof’ te maken. Zo zal je woning niet alleen warmer blijven in de winter, maar ook koeler in de warme zomermaanden. Ook zal je in de winter minder koudestraling voelen en zullen de ramen langs binnen niet meer beslaan. Afhankelijk van het soort HR-glas, kan je je wooncomfort verder verhogen door het omgevingsgeluid buiten te houden, je veiligheidsgevoel te verhogen of door te bepalen hoeveel warmte er binnenkomt door zonnestraling zonder in te boeten op lichtinval. Tot slot kan je ook opteren om ventilatieroosters in te laten bouwen in het glas zelf, om zo een gezond binnenklimaat te realiseren.

Naast een verhoogd wooncomfort zal je de overgang van enkel of gewoon dubbel glas naar HR-glas ook in je portemonnee merken. Zo zal de verbeterde energieprestatie van je woning leiden tot een energiebesparing en dus lagere energiekosten. Verder zal je woning ook meer waard zijn na het installeren van HR-glas. Bovendien geraken woningen met goede energieprestaties ook sneller verkocht zodra ze op de markt komen.

Nog niet overtuigd? Een glasvervanging is een relatief eenvoudige ingreep die normaal gezien op één dag uitgevoerd kan worden en geen breekwerken, afwerking of vergunning verreist. Bovendien voldoe je na dergelijke glasvervanging aan de Vlaamse langetermijndoelstelling 2050 (U-waarde van 1.0 voor beglazing) en de dubbelglasnorm die sinds 1 januari 2020 verplicht is in elke woning in Vlaanderen.

Ook het klimaat help je hiermee! Naast een lagere energiefactuur zorgt de energiebesparing namelijk ook voor minder CO2-uitstoot.

Premies

Het plaatsen van nieuwe hoogrendementsbeglazing komt al zeker tot eind 2024 in aanmerking voor een Mijn VerbouwPremie. Deze bedraagt 16 euro per m² nieuw geplaatste hoogrendementsbeglazing, met een maximum van 40% van het factuurbedrag (exclusief btw). Deze premie verhoogt met 8 euro per m² geplaatst glas, tot maximaal 50% van het factuurbedrag (exclusief btw), voor mensen met uitsluitend nachttarief.

Meer informatie over de premie vind je op de website van de Vlaamse Overheid.

Kom langs op het loket

Wil je de goede raad van een expert? Kom langs in jouw gemeente.

Wij zijn bij
jou in de buurt

Volg ons

  Waar ben je naar op zoek?

  Shopping Cart
  nl_BEDutch