Duurzaam renoveren? Doe zoals IGEMO!

Duurzaam renoveren? Doe zoals IGEMO!

#blijfinuwkot spoort heel wat mensen aan om hun woning onder handen te nemen. Klusjes die al maanden op je wachten, een tuin met lentekriebels of zelfs grotere verbouwingswerken. De lockdown is het ideale moment om stil te staan bij de energiezuinigheid van je huis.

Renoveer zoals IGEMO

Het bijna energieneutraal kantoorgebouw van IGEMO inspireert inwoners, bedrijven en gemeenten om duurzamer te renoveren. Hoe pak je dat aan? Voorzitter Ivan Blauwhoff legt het je met veel plezier uit.

Voorzitter Ivan Blauwhoff legt uit hoe je een duurzame renovatie aanpakt.

Stap per stap energetisch renoveren

1. Via het dak ontsnapt maar liefst 50% van de warmte in je woning. Een duurzame renovatie begint dus steeds bij je dak.

2. Kies best voor buitenmuurisolatie, indien dat niet mogelijk is, voor binnenmuurisolatie. Let steeds op voor koudebruggen!

3. Ramen en glazen deuren zijn een grote oorzaak van energieverlies. Ga voor hoogrendementsbeglazing en isoleer alle raam- en deurprofielen.

4. Als alles goed geïsoleerd is, kan je nadenken over slimme technieken. Bij IGEMO kozen we voor een warmtepomp, maar ook zonnepanelen zijn een goede optie. Voorzie ook voldoende plaats voor je technieken.

5. In een goed geïsoleerde woning is er geen natuurlijke ventilatie. Neem dus extra maatregelen om te ventileren. Zo vermijd je vochtproblemen, maar doe het vooral voor je comfort.

6. Kies ook steeds voor (slimme) led-verlichting. Je kan ook heel wat energie besparen door je gedrag (lichten doven, toestellen uitschakelen, …)

Advies of begeleiding nodig?

Soms zie je bij een duurzame renovatie het bos door de bomen niet meer. Welke dakisolatie kies je best? Kies je voor zonnepanelen of een warmtepomp? Muren best langs binnen of langs buiten isoleren? Vergeet niet te ventileren! Hoe vergelijk je offertes? Heel wat vragen waar IGEMO je bij kan helpen!

Ook je budget is belangrijk. Welke energiezuinige maatregelen kan jij nemen, op maat van je woning en budget? Bereken het in een wip via de gratis renovatietool Mijn Warm Huis.

Wie energiezuinig wil renoveren kan vaak ook rekenen op financiële steun. Er bestaan verschillende premies en subsidies. We gidsen je er met veel plezier door en helpen waar nodig met je aanvragen.

Contacteer de Woonwinkel of het Woonloket (Klein-Brabant), wij helpen je zo snel mogelijk verder. Of bel naar 015 28 60 28*.

* Telefoonpermanentie: van dinsdag t.e.m. vrijdag van 9 u. -12 u., woensdag van 13.30 u.-16.30 u.

See2Do!

Het kantoor van IGEMO is een demonstratiegebouw binnen het Europees project See2Do! Dit project spoorde burgers drie jaar lang aan om energetisch te renoveren.

Europa-Interreg Vlaanderen-Nederland-See2Do

Share this post

Waar ben je naar op zoek?

Shopping Cart
nl_BEDutch