Energetische renovatiegolf overspoelt Rivierenland

Energetische renovatiegolf overspoelt Rivierenland

De renovatiecoach van Stekr is een gratis en onafhankelijke dienstverlening, die burgers in Berlaar, Bornem, Duffel, Mechelen en Puurs-Sint-Amands helpt om energetisch met hun woning aan de slag te gaan. Enerzijds biedt de coach advies op maat van ieders woning en budget. Anderzijds helpt de renovatiecoach een energetische renovatie daarna ook in goede banen leiden. Hij of zij ontzorgt maximaal voor, tijdens én na de renovatie.

Renovatiecoach slaat twee vliegen in één klap

Dat heel wat Rivierenlanders bezig zijn met het energetische aspect van hun woning, is duidelijk.

“De energiecrisis van de laatste maanden heeft een duidelijke invloed gehad op onze werking. We krijgen immers enorm veel mails en telefoontjes van ongeruste burgers, die hun (ver)ho(o)g(d)e energiefactuur actief willen verlagen. Ze zijn op zoek naar energiebesparende maatregelen, maar ook naar mogelijke financieringen voor deze maatregelen. Denk dan bv. aan overheidspremies of -leningen.”
Joost Crauwels, renovatiecoach Stekr.

Niet alleen aan de eigen portefeuille wordt gedacht. Heel wat burgers staan ook stil bij het klimaat en hun invloed daarop.

“Energetisch renoveren: dat is niet alleen denken aan je maandelijkse energiekost of je jaarlijkse eindfactuur. Integendeel, dat is ook rekening houden met het klimaat voor de huidige én toekomstige generaties. Dat beseffen heel wat ouders en grootouders maar al te goed.”
Sven Schoeters, renovatiecoach Stekr.

Joost Crauwels, Lien Berben en Sven Schoeters, renovatiecoach bij Stekr, sieren een gratis infobrochure.
Renovatiecoaches Joost Crauwels, Lien Berben en Sven Schoeters sieren de gratis infobrochure. Deze kan je digitaal raadplegen door hier te klikken. In deze brochure vind je tips, praktijkvoorbeelden en inspiratie wat betreft energetisch renoveren.

Het takenpakket van de renovatiecoach is heel breed. Hij/zij:

  • Bekijkt samen met jou welke werken je het best eerst uitvoert met je beschikbare budget.
  • Onderzoekt of je bovendien recht hebt op bepaalde leningen en premies.
  • Helpt jou eveneens offertes aanvragen. Daarna helpt hij/zij je deze offertes vergelijken en de aannemer vastleggen.
  • Volgt vervolgens de werken op en geeft je onafhankelijk advies doorheen het volledige project.

Straffe renovatiecijfers

Na 1 jaar renovatiecoach -de dienstverlening werd in april 2021 gelanceerd- kunnen we deze mooie resultaten voorleggen:

  • > 300 energetische renovatiedossiers
  • 1 000 000 euro aan investeringen
  • 1 000 000 euro aan nog geplande investeringen
  • 186 000 kWh gerealiseerde besparing

Om de komende jaren een optimale dienstverlening te blijven garanderen, breidde het team van renovatiecoaches recent ook uit. Joost, Lien en Sven kregen het gezelschap van Robin.

Renovatiecoach Lien Berben legt in een korte reportage uit wat de renovatiecoach precies doet.

Stekr is jouw aanspreekpunt

Stekr omvat nog zoveel meer dan het renovatiecoachproject. Het is, binnen Rivierenland, namelijk hét aanspreekpunt voor alle advies op maat van jouw woning en budget. Het bundelt daarmee de dienstverleningen van de Woonwinkel, het Woonloket en het Energiehuis.

Iedereen heeft immers recht op een duurzame en kwalitatieve stek. Voor alle informatie, inspiratie, advies en begeleiding omtrent wonen en energie, hoef je dan ook maar bij één adres aan te kloppen: dat van Stekr.

Stekr is een gratis en onafhankelijke dienstverlening, deel uitmakend van de werking van streekintercommunale IGEMO, i.s.m. de lokale besturen van de regio Rivierenland.

De renovatiecoach van Stekr maakt deel uit van het Europese SUPRA-project.

Waar ben je naar op zoek?

Shopping Cart
nl_BEDutch