Kadastraal inkomen: Stekr helpt je met jouw aangifte

Kadastraal inkomen: Stekr helpt je met jouw aangifte

Recent een brief ontvangen omtrent de actualisering van je kadastraal inkomen? Stekr kadert hieronder wat deze brief precies betekent en waarom je hem ontvangt.
Heb je nog bijkomende vragen? Contacteer ons gerust. Klik hier voor de contactgegevens van Stekr in jouw gemeente.

Kadastraal inkomen?

Nagenoeg iedereen kent het kadastraal inkomen (KI). Het is de onroerende voorheffing, die elke woningeigenaar jaarlijks betaalt. De laatste aanpassing van dit KI dateert uit 1975. Dit leidt ertoe dat veel woningen een relatief laag KI kennen. Veel woningen zijn in tussentijd echter wel aangepast aan het hedendaagse comfort, al is dit niet altijd aangegeven.

Opgelet: er is een aangifteplicht

De aangifteplicht is niet gekend bij de meeste eigenaars. Soms wordt er ook bewust geen aangifte gedaan. Het kadaster voert bovendien zelf geen actualisaties uit. Daarom hebben sommige gemeenten ervoor gekozen om hierin zelf het initiatief te nemen. Het doel hiervan: inwoners een correcter en eerlijker KI te laten bekomen.

Wat wordt aangegeven/geactualiseerd?

De actualisatie houdt in dat er enkel voor de woningen die, volgens de gegevens van het kadaster, vandaag niet beschikken over verwarming en sanitair warm water, een actualisering van het KI plaatsvindt. Dit gebeurt louter en alleen voor deze specifieke comfortelementen. Een eventuele verhoging van het KI betreft dus enkel een aanpassing/wijziging, omdat de woning vandaag wél over een verwarming en een systeem voor sanitair warm water beschikt.

Waar ben je naar op zoek?

Shopping Cart
nl_BEDutch