CHECK JE KETEL

Elke centrale verwarmingsketel heeft een periodieke keuring van een erkend installateur nodig. Dat is wettelijk verplicht en zorgt voor een goede en veilige werking van de ketel. Met CHECK JE KETEL biedt Stekr deze keuring en een onderhoud gratis aan voor specifieke doelgroepen. 

Daarvoor wordt gerekend op erkende installateurs uit de regio. Zij voeren de nodige controles en het onderhoud van de verwarmingsketel uit en maken de nodige attesten op. Zo ben je met een totaalservice weer gerust.

Wist je dat een centrale verwarmingsketel, gas of stookolie, het meest efficiënt werkt op 60 graden? Ook daar kan de erkende installateur mee helpen. Zo belast je de verwarmingsketel minder en verbruik je minder energie. Indien je in aanmerking komt voor een gratis onderhoud, kan ook jij beroep op doen op zo’n professional.

Bovendien is in het project een gratis energiescan inbegrepen. Tijdens deze scan krijgt u energiebesparende tips en tricks van onze experts. We kijken samen ook welke energiebesparende maatregelen er eventueel in de toekomst nog kunnen genomen worden.

Voor wie is CHECK JE KETEL van toepassing?

Behoor je tot één van de onderstaande doelgroepen? Dan kom jij in aanmerking voor een eenmalige gratis controle van jouw ketel.

 • u een ‘beschermde afnemer’ bent (iemand die recht heeft op het sociaal tarief voor gas en elektriciteit);
 • er een verzoek tot afsluiting van elektriciteit en/of aardgas bij de Lokale Adviescommissie (LAC) werd ingediend;
 • u een actieve budgetmeter heeft voor gas en/of elektriciteit;
 • u voldoet aan de voorwaarden voor een verwarmingstoelage;
 • u huurt bij een sociale woonmaatschappij
 • u huurt, en in 2024 maximaal 622,44 euro huur per maand betaalt (of in bepaalde steden en gemeenten maximaal 672,44 ​​​​​euro per maand betaalt).
 • Het gezamenlijk belastbaar inkomen van u en de persoon waarmee u wettelijk of feitelijk samenwoont is niet hoger is dan 37.140 euro. Per persoon ten laste mag het inkomen 1.940 euro hoger liggen (bedragen 2024).
  • er wordt gekeken naar het inkomen tot 3 jaar terug.
  • dit bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd.

Als u niet tot deze categorieën behoort, kunt u een gratis energiescan en ketelonderhoud aanvragen op basis van een inschatting van het OCMW (contacteer hiervoor je OCMW).

Ik kom in aanmerking

stekr-home-energie-b

Energiescan

Specifieke doelgroepen kunnen een energiescan van je woning, uitgevoerd door een professional, aanvragen

Kom langs op het loket

Wil je de goede raad van een expert? Kom langs in jouw gemeente.

Wij zijn bij
jou in de buurt

Volg ons

  Waar ben je naar op zoek?

  Shopping Cart
  nl_BEDutch