Word jij straks ook een warme vrijwilliger?

Word jij straks ook een warme vrijwilliger?

Stekr is op zoek naar warme vrijwilligers om thermografische scans van woningen te maken. Zo help je buren, vrienden dorpsgenoten om hun huis warm te houden.

Vrijwilligers Jan, Nancy, Paul en Ghislain getuigen waarom zij deze winter op pad gaan als thermoscanner.

Vrijwilliger Jan tijdens zijn opleiding thermografie.

Thermografie toont aan waar je woning warmte verliest

Thermografie is een meetmethode die werkt met infrarood beelden. Door een thermoscan van je woning te nemen, zie je perfect waar deze het meeste warmte verliest… en weet je meteen waar je iets aan kan doen!

“Mijn interesse in thermografie werd aangewakkerd toen ik een audit liet uitvoeren bij mijn vorige woning.”, vertelt vrijwilliger Jan. “Ondertussen heb ik zelf een grondige renovatie achter de rug en bouwde ik veel kennis op. Je wooncomfort stijgt echt enorm wanneer je warmtelekken aanpakt. Bovendien moeten we allemaal het klimaat een handje verder helpen.”

Een thermoscan toont meteen aan waar je woning warmte verliest.

Gratis thermoscan dankzij vrijwilligers

Dankzij de hulp van vrijwilligers kan Stekr de thermoscans gratis aanbieden. Alle vrijwilligers krijgen een opleiding en worden begeleid door de renovatiecoach van Stekr. “Ik heb zelf niet zo veel technologische voorkennis, maar ik help graag waar ik kan”, vertelt vrijwilliger Ghislain. Als thermoscanner kom ik in contact met mensen uit de buurt en kan ik mijn steentje bijdragen aan een beter klimaat.”

Voor vrijwilliger Nancy sluit thermografie perfect aan bij haar interesses: “Als interieurvormgever ben ik geïnteresseerd in hoe mensen wonen. Dankzij de thermoscans kan ik dorpsgenoten helpen bij het maken van hun energetische woonkeuzes. Ik roep dan ook geïnteresseerden in bouwkunde, technologie of (interieur)architectuur op om vrijwilliger te worden! Als thermoscanner doe je praktijkervaring op en leer je heel wat bij.

Vrijwilliger Nancy roept geïnteresseerden op
Nancy roept alle geïnteresseerden op om, net zoals zij, vrijwilliger te worden.

Warmer wonen

Vlaanderen wil tegen 2050 alle woningen klimaatneutraal maken. Er is dus nog veel werk aan de winkel. Bovendien is energiezuinig wonen beter voor je wooncomfort én je portemonnee.

Vrijwilliger Paul isoleerde recent zijn eigen dak. “Ik merkte meteen het verschil! Geen koude luchtverplaatsingen meer. Energie wordt ook steeds duurder. We moeten er duurzamer mee omspringen, in het belang van de komende generaties. Nog niet iedereen is zich hiervan even bewust. Daarin wil ik graag helpen!”

Ook vrijwilliger worden?

Dankzij vrijwilligers kan Stekr de thermografische scans gratis aanbieden. Concreet ga je – na een opleiding – als woningscanner langs bij buren, familie of dorpsgenoten. Je brengt met een thermografische camera de woning in kaart en maakt een rapportje op met aanbevelingen voor de eigenaars. Dankzij jouw hulp kunnen ze hun huis warmer maken.

Geef je op als vrijwilliger via info@stekr.be of neem telefonisch contact op met Evelien Impens, coördinator renovatiecoaching, via +32 15 79 05 42

Vrijwilliger Ghislain: “Als thermoscanner kom ik in contact met mensen uit de buurt en kan ik mijn steentje bijdragen aan een beter klimaat”.

Met steun van

Waar ben je naar op zoek?

Shopping Cart
nl_BEDutch