Leerlingen Hagelstein (Sint-Katelijne-Waver) sporen warmteverliezen op

Leerlingen Hagelstein (Sint-Katelijne-Waver) sporen warmteverliezen op

Recent deden de leerlingen van het Katelijnse College Hagelstein aan thermoscanning. Dit gebeurde binnen het Europese project Stronghouse (Sustainable Housing for Strong Communities). Het doel van dit project is om warmteverliezen op te sporen a.d.h.v. thermografie, zodoende energetische renovaties op lokaal niveau te versnellen.

Hagelstein brengt Sint-Katelijne-Waver in kaart

Na een halve dag toelichting/theorie omtrent thermoscanning (wat, hoe, waarom, …) gingen de zesdejaars van het College Hagelstein op pad met een infraroodcamera. Ze speurden daarmee naar warmteverliezen in flink wat gebouwen binnen de gemeente. Ze deden dat thuis en voor hun eigen schoolgebouwen, maar ook voor gebouwen in de buurt en voor de basisscholen GLOC en Octopus. Hiervoor werkten ze samen met het lokale bestuur van Sint-Katelijne-Waver. Achteraf presenteerden de leerlingen hun bevindingen voor een enthousiast publiek van IGEMO- en gemeentelijke afgevaardigden.

Thermoscanning: voor jong én oud

Dit duurzame project beperkt zich niet tot College Hagelstein. Eerder gingen ook al (volwassen) vrijwilligers aan de slag in meerdere gemeenten binnen de regio Rivierenland. Dit deden ze i.s.m. Stekr*, hét aanspreekpunt voor gratis en onafhankelijk advies op maat van je woning. Op basis van de resultaten van deze scans werden de bewoners nadien geadviseerd over potentiële verbouwingen/maatregelen, om hun woning energiezuiniger te maken. Meer informatie over thermoscanning vind je door hier te klikken.

*Voor alle informatie, inspiratie, advies en begeleiding rond wonen en energie hoef je maar bij één adres aan te kloppen: dat van Stekr. Sinds 2020 bundelt Stekr immers de dienstverleningen van de Woonwinkel, het Woonloket en het Energiehuis. Surf naar www.stekr.be voor de contactgegevens in jouw gemeente.

Waar ben je naar op zoek?

Shopping Cart
nl_BEDutch