Mijn VerbouwLening niet langer renteloos voor nieuwe aanvragen

Mijn VerbouwLening niet langer renteloos voor nieuwe aanvragen

Omdat het Vlaams woningpark sterk verouderd is, is het sinds 1 september 2022 mogelijk om Mijn VerbouwLening tot 60.000 euro aan te vragen voor een grondige verbetering van de woningskwaliteit of het verbeteren van de energieprestatie. Tot voor kort was Mijn VerbouwLening renteloos maar dit verandert vanaf 1 februari 2023. De nieuwe rentevoet bedraagt 2,25%.

Koppeling van de rentevoet

Die verandering komt er door de koppeling van Mijn VerbouwLening aan de wettelijke rentevoet. Zolang die wettelijke rentevoet onder 3% bleef, bleef Mijn VerbouwLening renteloos. Maar de economische realiteit beslist anders. Samen met andere rentevoeten is ook de wettelijke rentevoet gevoelig gestegen. Deze bedraagt nu 5,25% waardoor de rentevoet voor Mijn Verbouwlening dus ook stijgt naar 2,25% (3% verschil) met ingang vanaf 1 februari 2023.

Het is dus nog steeds voordeliger Mijn VerbouwLening af te sluiten voor jouw renovatieproject dan via een andere lening. Maar renteloos is (voorlopig) verleden tijd.

Lopende aanvragen

Belangrijk om te vermelden is dat de lopende aanvragen die werden ingediend voor 1 februari 2023 nog steeds kunnen rekenen op 0% rente indien ze positief beoordeeld worden. De gestegen rentevoet is enkel van toepassing voor nieuwe aanvragen.

Wil jij voor jouw renovatieproject of het verbeteren van de energieprestatie van jouw woning Mijn Verbouwlening aanvragen? Lees dan zeker hier verder, met o.a. een opsomming van alle voorwaarden en noodzakelijke documenten.

Let op: hou rekening met een langere wachttijd door het succes van Mijn VerbouwLening.

Waar ben je naar op zoek?

Shopping Cart
nl_BEDutch