Oud? Gewoon nood aan een onderhoud – Stekr lanceert ‘CHECK JE KETEL’

Oud? Gewoon nood aan een onderhoud – Stekr lanceert ‘CHECK JE KETEL’

Een centrale verwarmingsketel heeft nood aan een regelmatig onderhoud om langdurig, veilig en efficiënt zijn werk te doen. De tweejaarlijkse keuring ervan is ook een wettelijke verplichting. Toch zijn de kosten hieraan verbonden niet evident voor iedereen. Daarom lanceert Stekr CHECK JE KETEL: een gratis controle en onderhoud van de centrale verwarmingsketel voor sociale doelgroepen.

Uit studies blijkt dat in het Vlaams Gewest 15,1 % van de gezinnen of 430.000 gezinnen in totaal met een vorm van energiearmoede kampt. Sinds het uitbreken van de energiecrisis is dit aantal gezinnen sterk gestegen. In regio Rivierenland wilt Stekr, in samenwerking met de OCMW’s, deze mensen ondersteunen met de campagne CHECK JE KETEL.

We zetten met CHECK JE KETEL een specifiek traject op voor deze gezinnen: Indien ze aan de voorwaarden voldoen, kunnen ze een aanvraag indienen. Belangrijk is om te vermelden dat het gaat over een centrale verwarmingsketel voor gas of stookolie en vb. geen aparte kachels.

Na de aanvraag wordt er eerst een energiescan ingepland. Die wordt uitgevoerd door Stekr zelf of Natuurpunt (indien de woonplaats Mechelen is). Met het positieve resultaat van die energiescan wordt het dossier door Stekr gelinkt aan één van de erkende installateurs die meestappen in het project. Zij voeren de nodige controles en het onderhoud van de verwarmingsketel uit en maken de nodige attesten op. CHECK JE KETEL levert dus een sociale totaalservice en minder zorgen voor de doelgroep.

Een goed onderhouden centrale verwarmingsketel heeft alleen maar voordelen: het garandeert de meest veilige en efficiënte werking en dat resulteert in energiebesparing. Dat is meer dan ooit goed voor de portemonnee.

Meer informatie over de voorwaarden en het aanvraagformulier kan je hier vinden.

De uitrol van CHECK JE KETEL verloopt in samenspraak met het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA), energiepunt Mechelen en de OCMW’s van de gemeenten binnen ons werkingsgebied (Berlaar, Bonheiden, Bornem, Duffel, Lier, Puurs-Sint-Amands, Putte, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek).

Waar ben je naar op zoek?

Shopping Cart
nl_BEDutch